Procés de selecció

Els processos de selecció pels orientadors laborals són complexos i ho han de ser. Al final la tasca com a treballadora és justament acompanyar en la dificultat que implica trobar feina. Si ens fessin un procés senzill, seria difícil que poguessin empatitzar amb els nervis i les complicacions que implica als joves pels quals treballem quan ho estan fent ells.

Avui he participat en part d’un procés. Després d’una prova teòrica ha tocat la pràctica. Havia de fer una simulació de classe per un grup de tres joves, ben interpretat pel grup de selecció, avorrides, molestes i sense ganes de classe i moltes ganes de xerrar entre elles. No ho han posat gens fàcil, i de fet tampoc ho tenen fàcil ells per escoltar ni nosaltres per entendre com estan de cremats. He de dir que, sota el meu parer , han triat els perfils més conflictius, és cert també que dins de l’aula et trobes de tot.

Mai oblidaré l’explosió d’un jove a l’aula que, es va posar a cridar i vermell com un tomàquet, perquè li havia demanat que fes un treball en l’ordinador. El jove acabava de posar al seu cv que tenia coneixement mitjà en creació de pàgines web perquè havia fet un curs feia un any però de fet, no es manegava amb el Word, i li feia tanta vergonya que va explotar davant de tothom posant-se encara més en evidència. Entre tot el grup vam aconseguir calmar-lo, tot i que en un inici creia que ens en rèiem d’ell. De vegades no saps mai amb què et trobaràs a l’aula, és cert. Però també he de dir que amb el temps i paciència he vist amb orgull (gairebé de mare) com aquell mateix jove i tot el grup que va acabar el curs, feien una exposició final davant de tota l’aula.
Amb ganes de seguir treballant per ells i elles, i esperant la següent fase de la selecció. Creuem els dits! 🤞


SI VOLS SEGUIR LLEGINT…

Pablo Hassel

Jóvenes y desolación

Leyendo las opiniones en las redes sociales y a los medios de comunicación, tengo la sensación que, además de culpabilizar a una generación entera por las acciones de algunos grupos, veo que no somos capaces de entender cómo ha vivido un joven de veinte años, de estos que están en la calle protestando, tanto los que rompen escaparates de tiendas de barrio como los que no. Tengo que reconocer que escribo un poco enfadada y sobre todo triste por las reacciones. Yo trabajo para este colectivo y por tanto mi mirada hacia ellos y ellas es totalmente contraria. Con esto, me gustaría hacer una foto rápida de lo que ha cambiado los últimos veinte años para ver si así podemos empatizar más con estos jóvenes.

Arcadi Oliveres 15M

Moltes gràcies Arcadi!

Article publicat a eix diari de garraf el 7 de febrer del 2021 Avui m’he assabentat l’Arcadi Oliveres està greument malalt. De seguida he trucat a una amiga, ella i la seva família són molt propers ell. Ja feia temps que el seu cos estava feble, però ja han confirmat la terrible malaltia del segle… Llegir més

Los tres filtros socráticos, la educación y la mediación

Escuchando Radio 3 hablaban de los tres filtros socráticos y cómo son de necesarios hoy día.
Verdad, bondad y utilidad son los tres filtros de Sócrates, filtros que debemos usar antes de hablar, opinar o escuchar.
Establecer un diálogo cooperativo, empático y constructivo en nuestra vida, por tanto, construiría todo lo contrario.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: