Consultoria familiar

Què és una consultoria familiar?

A la consultoria familiar rebràs un acompanyament educatiu en moments de canvis, conflictes o dificultats especials. Es tracta d’un treball de prevenció de riscs i millora de la relació familiar i la convivència.

Resum en 2 minuts: 

Sóc educadora social i mediadora, treballo des de fa gairebé vint anys a Barcelona i el Garraf amb infància i joventut. Durant aquests anys he creat la meva pròpia metodologia de treball en acompanyament familiar.

Mitjançant un treball individual i personalitzat de la família i des d’una perspectiva global.

Hi ha diverses etapes i cavis que passen moltes les famílies: l’inici de l’ESO, una separació, noves parelles, l’arribada de l’adolescència, canvis laborals… Moments difícils de gestionar o noves maneres de relacionar-se.

El meu paper és el de facilitar aquest moment per tots els membres mitjançant una consultoria i mediació familiar.

En un inici es fa una anàlisi de la situació i partir d’aquí s’elabora conjuntament un pla d’acció.

Com posar límits, com acompanyar als fills i filles en els estudis, en la descoberta de la seva formació, en la gestió emocional, en la relació amb els amics, com comunicar-nos de manera respectuosa, com escoltar-los i fer que es comuniquin, com potenciar l’autonomia, la cura dels espais comuns, ús saludable de les noves tecnologies.

part del treball a la CONSULTORIA familiar

La darrera part, si s’escau i de manera voluntària, consisteix en fer una mediació familiar amb tots els membres adults (en cas de famílies separades) per posar per escrit els nous acords arribats que modifiquin la custòdia.

Quant dura?

Depèn, com he explicat abans de diversos factors. En primer lloc depèn de com sigui de profund el problema, és a dir, de com de carregada sigui la motxilla. Però ho sabràs en la sessió de diagnòstic. Jo faré una recomanació de freqüència, però el ritme el marques tu.

Per processos curts, entre quatre a sis setmanes ho tindrem enllestit, els processos llargs solen durar entre sis mesos i un any i depèn també de la freqüència pactada.

Si encara vols saber-ne més, fes click aquí.

%d bloggers like this: