Metodologia

Durant el procés, la meva feina és estar al teu costat i acompanyar-te en el moment pel qual estàs passant, per les dificultats que no saps com resoldre, els canvis que s’hagin pogut produït en la família, noves etapes vitals…

No faig teràpia, ofereixo sessions de consultoria i mediació.

La meva trajectòria professional com a educadora social, m’ha portat a buscar sempre l’arrel dels problemes o les dificultats, per això la meva metodologia es basa en un acompanyament individual i personalitzat dels membres de la família.

Treballo des d’una perspectiva global de la persona, descobrint, atenent, escoltant les seves demandes i facilitant els processos de creixement i aprenentatge.

L’escolta activa, l’empatia i la comunicació assertiva són els meus punts forts, així com la meva capacitat per a no posar etiquetes.
Res està bé o malament, només cal mirar si funciona o no, si serveix o afegeix dificultats. T’escoltaré per a entendre el que dius, què et bloqueja i el què necessites i et donaré el meu punt de vista , encara que no sempre t’agradi.

Eines que farem servir

1. Creativitat
Buscarem el millor camí per a tu i la situació que estàs o esteu vivint. Anirem provant, creant i inventant els recursos necessaris i que facin falta fins a trobar el que millor s’adapti a tu i la teva família.
2. Actitud
Netejarem d’emocions negatives la situació que estàs vivint, per a ser capaces d’afrontar de la millor manera el teu moment actual. Es tracta de gestionar les emocions, reconèixer-les, acceptar-les, entendre-les i baixar la seva intensitat. Consisteix a saber estar disponible amb una actitud per a oferir i compartir.
3. Aprendre
Desenvoluparàs la capacitat de percebre la realitat sense interferències, descobrint i evitant qualsevol il·lusió, donant-te suport en fets i no en creences o ideals. No es tracta d’acumular informació, sinó d’adquirir noves eines per a la vida diària, per a la teva vida.
4. Acceptació
Reconeixerem quines són les nostres eines interiors i fins a on podem arribar, ja que no tot es pot resoldre, ni hem de trobar una solució per a tot. Prioritzarem les batalles en funció de les necessitats. Acceptarem les nostres mancances personals i familiars per a seguir endavant amb la nostra vida amb el cap ben alt.

Etapes per les quals passaràs

La meva experiència acompanyant processos familiars i d’orientació, m’han ajudat a identificar les següents etapes per les quals es transita i crear un itinerari fàcil i senzill, però constructiu.

Etapa 1: La situació
Un membre de la família (pare o mare) em truca i posem data per la primera sessió presencial o telefònica. Acordem què és el que es vol i es pot treballar (si detecto que no és el meu camp, derivo a altres serveis públics o professionals).
Etapa 2: El diagnòstic
En les següents visites es fa un primer diagnòstic per a analitzar la situació i identificar objectius clars. Arribem a un acord de freqüència, establim el calendari de sessions i metodologia a seguir.

Des del primer dia comencem a treballar i en cada sessió t’emportes estratègies per a provar a casa.

Etapa 3: Noves estratègies
En aquesta etapa els canvis ja es comencen a percebre. Continuem incorporant les eines, tècniques i sistemes més adequades per cada membre. La creativitat en aquest punt està en el seu moment més àlgid. Sempre podeu comptar amb mi per a aclarir petits dubtes durant la setmana. Els canvis ja es perceben.
Etapa 4: Perseverança
En aquesta fase treballem els canvis més profunds, per això a vegades costa seguir ja que en aquest moment és on es troben les resistències més grans. Treballem eines de gestió emocional, hàbits i comunicació, perquè les integris, formin part de tu de manera natural i t’ajudin en el teu dia a dia. En aquest punt sents que la urgència amb la qual vas arribar, ja no està, pel fet que haurà disminuït o desaparegut el nivell de conflictivitat.
Etapa 5: Acceptació i reconeixement
És el moment del reconeixement, de veure tot el que hem canviat, avançat i millorat. De recordar els objectius que ens havíem fixat i veure què s’ha aconseguit i què no, però des d’un nou punt de vista. Haureu incorporat eines que formaran part de vosaltres i per tant la situació té una afectació menor, diferent. És el moment de les medalles, d’acceptar, reconèixer i celebrar.
Etapa 6: Mediació
Aquesta fase té caràcter voluntari i és especialment útil en parelles que s’han separat. És hora de revisar els acords, els convenis signats poden haver quedat obsolets o no respondre a les necessitats detectades durant el procés d’acompanyament. Per tant, cal posar de nou per escrit els nous acords. Per a preparar la mediació conjunta, si és necessari, es realitza de manera prèvia una o dues sessions individuals amb cada part.
Etapa 7: ITV
Compta amb mi per a fer una revisió anual del procés d’acompanyament, veure com han anat les coses, quines dificultats has tingut, com reorganitzar o reenfocar les eines.

En el cas dels adolescents, és una època en la qual apareixen noves necessitats, així que si es treballen amb antelació s’evita la intensitat. En aquest punt de manera concreta treballem l’orientació en els estudis, elecció de carrera, sexualitat,…

Una profesional brillante y una magnífica líder en los proyectos que lleva a cabo. Sabia, generosa, inteligente y con una energía imbatible. Lo mejor de todo: es una persona maravillosa. Trabajar con ella es un aprendizaje continuo. Gracias!!!

Pepe